Healthy fresh

Geroosterde bospeen met sinaasappel, hazelnoten en beurre noisette

Geroosterde bospeen met sinaasappel, hazelnoten en beurre noisette

Een heerlijk recept van @keukenatelier dat we graag delen: geroosterde bospeen met sinaasappel, hazelnoten en beurre noisette uit de oven.
Je kunt de ingrediënten hieronder direct bestellen.
Ingrediënten:
1 bos bospeen
40 g boter
80 g verse sinaasappelsap
1 el honing
zwarte peper en zout naar smaak
2 el gehakte verse peterselie
20 g hazelnoten

 

Bereidingstijd:
30 minuten
Naar mijn winkelmandje

Bestel hier direct wat je nodig hebt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Haal het loof van de bospeen en maak ze schoon. Indien de worteltjes dikker zijn dan 1 cm, halveer ze dan. Leg ze in een ovenschaal die net groot genoeg is, zodat de worteltjes straks goed in het sap liggen en het sap niet te snel verdampt in de oven.

Smelt de boter in een pan. Doe dit langzaam op een halfhoog vuur. Als de boter is gesmolten, verhit je deze nog iets langer totdat de vaste bestanddelen van de boter bruin verkleuren. Bij het zwenken van de pan zul je zien dat de boter daardoor bruin verkleurt en een nootachtige geur krijgt. Stop op dat moment, voordat de boter te donker wordt! Haal de boter van het vuur, laat iets afkoelen en voeg dan de honing en sinaasappelsap toe. Meng dit goed en giet het over de worteltjes heen. Wentel alle worteltjes door het sap.

Dek de schaal helemaal af met aluminiumfolie en bak de worteltjes 30 min. Verwijder daarna het folie en bedruip de worteltjes goed met het vocht. Bak ze vervolgens nog 10 minuten onafgedekt tot het sap is ingedikt tot een stroperige saus. Als je ovenschaal toch te groot is waardoor het sap al is verdampt voordat de worteltjes beetgaar zijn, giet er dan een beetje water bij.

Rooster de hazelnoten in een apart schaaltje ondertussen ook 10 minuten mee in de oven en laat ze daarna helemaal afkoelen voordat je ze grof hakt. Als je hazelnoten met vlies gebruikt, kun je deze vliesjes na het roosteren (en afkoelen) makkelijk verwijderen door ze tussen je handen te wrijven.

Bestrooi voor het serveren de worteltjes met de gehakte hazelnoten en peterselie en bestrooi ze eventueel met een beetje (zee)zout.

Eet smakelijk & blijf gezond!
Top

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptat accusantium doloremque laudantium. Sed ut

Follow Us Now